Μουσική Τεχνολογία - e-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Go to content

Main menu:

Μουσική Τεχνολογία

Η μουσική βιομηχανία αποτελεί, ένα συνεχώς εξελισσόμενο πεδίο δράσης και δημιουργίας. Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, των media και των μέσων διανομής (distribution), έχει εκσυγχρονίσει το επάγγελμα του μουσικού παραγωγού και προσφέρει έδαφος σε όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο. Στη «Μουσική Τεχνολογία» χρησιμοποιείται η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία του Η/Υ, ως μέσο για την παραγωγή και επεξεργασία πρωτότυπης μουσικής. Τα παραδοσιακά μέσα δημιουργίας μουσικής έχουν αντικατασταθεί από εξειδικευμένα προγράμματα (software). Αυτά αποτελούν πλέον τα νέα εργαλεία του Μουσικού Τεχνολόγου σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας μουσικών δεδομένων, όπως π.χ. επιλογή οργάνων, δημιουργία νέων ήχων, mixing, editing και σύνταξη παρτιτούρας.

Η έννοια της μουσικής τεχνολογίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με καλλιτεχνική οσο και με τεχνολογική δημιουργικότητα. Οι άνθρωποι προσπαθούν συνεχώς να επινοήσουν νέες μορφές έκφρασης μέσω της μουσικής, και φυσικά τη δημιουργία νέων συσκευών, ώστε να μπορέσουν να το πράξουν. Εξαιτίας αυτού, ο ορισμός μας για το τι περιλαμβάνει μουσική τεχνολογία συνεχώς επεκτείνεται. Αν και ο όρος  χρησιμοποιείται σε σχέση με τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως μια monome , το πιάνο και η κιθάρα μπορεί επίσης να λεχθεί ότι είναι πρώιμα παραδείγματα της μουσικής τεχνολογίας. Στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ωστόσο, το οντολογικό φάσμα της μουσικής τεχνολογίας έχει αυξηθεί σημαντικά, και μπορεί τώρα να είναι μηχανικά, ηλεκτρονικά, με βάση λογισμικό ή ακόμα και καθαρά εννοιολογικό.
Λογισμικού Sequencer προγράμματα, όπως Pro Tools , ήχου Λογική , CoolEdit και πολλοί άλλοι, είναι ίσως η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας. Αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν στο χρήστη να καταγράψει ακουστικούς ήχους ή MIDI μουσικά ακολουθίες, η οποία μπορεί στη συνέχεια να οργανωθεί κατά μήκος μιας γραμμής χρόνου. Μουσικά τμήματα μπορεί να αντιγραφεί και να αναπαραχθεί άπειρον, καθώς και επεξεργασία και επεξεργασία χρησιμοποιώντας ένα πλήθος ηχητικών εφέ.
Πολλοί μουσικοί και καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα προγράμματα «patcher», τύπος όπως Pd , Bidule , Max / MSP και Audiomulch καθώς επίσης και, αντ 'αυτού ή του ψηφιακού ήχου ή σταθμούς εργασίας sequencers και εξακολουθούν να υπάρχουν ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν πιο "παραδοσιακό" λογισμικό μόνο προσεγγίσεις, όπως η Csound ή του έργου Desktop συνθέτη .
Μουσική τεχνολογία περιλαμβάνει πολλές μορφές της μουσικής αναπαραγωγής. Μουσική και τεχνολογία ήχου αναφέρονται στη χρήση της ηχοληψίας τόσο σε εμπορικό ή χαλαρό / πειραματικό τρόπο. Μουσική τεχνολογία και τεχνολογία ήχου μπορεί μερικές φορές να χαρακτηριστεί ως το ίδιο πράγμα, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρονται σε διαφορετικούς τομείς της εργασίας, τα ονόματα των οποίων είναι σε κάποιο βαθμό αυτονόητη, αλλά όπου ο ήχος μηχανικής μπορεί να παραπέμψει κυρίως στη χρήση της τεχνολογίας του ήχου για μέσα μαζικής ενημέρωσης-λογική σκοπούς.

 
Back to content | Back to main menu